Produktbeskrivelse for stativ for billedvevramme

Stativ for billedvevramme

Stativet er utført i elforzinket stål og gulkromatisert. Det tåler til en viss grad fuktige omgivelser, men dog ikke varig. Elforzinking er ikke fullstendig innvendig i firkantrør, da dette er teknisk vankelig å få til. Zink blir under bruk slitt bort på kontaktpunkter mellom bevegelige deler.

Oppsatt på gulv er stativet ca 81 cm fra senter på feste og ned til gulvet. Det kan da monteres en billedvevramme som er 160 cm høy, og denne kan roteres fritt i stativ. Ved ønske om høyere stativ, kan dette lages etter ønskede mål. Det er egentlig ikke noen begrensninger på bredden, men standard stabilisator på gulvet er 120 cm. Denne kan lages lengre ved behov.

Stativet har to stjerneratt på hver side. Det ene er for å låse ramme i stativet. Det andre er låst under veving, og løsnes ved påsveiping.

Ramme kan da roteres fritt i stativet. På toppen har stativet en lås som begrenser avstanden mellom hver fot til 55 cm.

Stativet slås sammen ved å løfte det opp. Bredden på ramme avgjør om det er praktisk å frakte stativet uten å ta ut ramme. Stabilisator tas ut ved behov, og er ikke nødvendig å bruke under veving. Det er en fordel å bruke stabilisator ved sveiping av renning. Under veving kan ramme flyttes opp eller ned for å tilpasse arbeidshøyden.

Det tas forbehold om endring av konstruksjonen.

Les også bruksanvisning for billedvevramme og informasjon til billedvevere.