+ Meny +

Skriv en ny hilsen til oss!

* Feltene merket med stjerne må fylles ut

(hvis du har)

For å legge inn en hilsen i gjesteboka må du tyde teksten på bildet og skrive det riktig i feltet. Dette må vi gjøre for å forhindre at det kommer automatisert spam i gjesteboka. Hvis bildet er vanskelig å tyde kan du klikke på de røde knappene for enten å hente et nytt bilde eller å høre et lydklipp i stedet for.

Når du har sendt meldingen må vi godkjenne den før den blir synlig på disse sidene.

Hilsener i gjesteboka vår

Skrevet av Kirsten Homme

Håper det er greit at jeg legger ut link på fb-sida VEVING til denne sida. Står mye nyttig her og jeg har begynt å bruke exel-arkene med mal til vevoppskrifter.

06.02.2016 kl 17:00


Skrevet av Yvonne Uglem Haugen

Synes dette er veldig interessant. Jeg liker å holde gamle tradisjoner i hevd, og er derfor overlykkelig over å ha arvet en 150 år gammel vevstol. Jeg kommer til å bestille vevføttene til Arvid når jeg får ordnet med vevstua mi og fått restaurert selve vevstolen. I tillegg har jeg lyst til å bygge en helt ny vevstol sjøl (jada, jeg er handy), men kunne godt tenkt meg en del tips og råd i den forbindelse. Så hvis noen har arbeistegninger, tips, råd og andre ting når det gjelder det, så tar jeg i mot med takk. Flott side dette. Gleder meg til fortsettelsen ;)

12.12.2012 kl 19:23


Skrevet av Irene Valmestadrød

Jeg jobber ved Sjølystsenteret på Nøtterøy, som er et eldresenter på Nøtterøy. For 2 år siden kjøpte vi vevføtter til alle de 5 vevene, og er kjempefornøyd! Vi måtte gjøre noe fordi en ivrig veverske fikk senebetennelse etter å ha vevet 2 duker på minimun tid. Nå er alle fornøyde!Som en ekstra bonus så står oxo vevene stille! Før så flyttet alle på seg og måtte rettes opp igjen med gjevne mellomrom. Takk for gode produkter :-)

02.08.2012 kl 06:14


Skrevet av Karin Wold

Jeg kjøpte de nye vevføttene for en god stund siden, men har ikke fått testet dem før nå. Kjøpte føttene for å slippe å forstyrre naboene i leiligheten under - som påstod at det klirret i glass når jeg satt og vevet. Så langt ser det ut til at de virker veldig bra, og jeg er svært godt fornøyd. Jeg vil gjerne komme tilbake når jeg har testet systemet ytterligere noen måneder, men basert på erfaringene så langt, kan jeg trygt anbefale de nye vevføttene.

mvh Karin Wold

30.04.2012 kl 05:46


Skrevet av Elle Bjønness

Nå er jeg over halvveis på seilet til Det Nye Osebergskipet, og det går fremdeles fint med armene mine. Vevføttene til Arvid er virkelig en stor avlastning.

08.03.2011 kl 12:39


Skrevet av Elle Bjønnes

Da jeg ble spurt om å veve seilet til det nye Osebergskipet, var det ingen tvil om at jeg ville,men jeg var litt redd for om jeg ville klare det. Det er mer enn 15 år siden jeg vevde på heltid, og slitasjegikt er konstatert i hender og armer. Men jeg sa jatakk til jobben og satte i gang.

Det skal være 8 innslag pr.cm, så vi må slå veldig hardt, og armene begynte fort å gjøre vondt. Men så fikk jeg prøve føttene til Arvid. Det ble noe helt annet. Nå har jeg vevd over 20 meter av de 190 meterne det skal være, og det går fint med armene. Det utgjør en veldig stor forskjell.

Skralla hans er også til stor nytte. Jeg drar på 40 meter av gangen, så det er et tungt arbeid som blir betydelig lettere med skralla. Disse hjelpemidlene er virkelig avlastende for en vever.

08.01.2011 kl 12:10


Skrevet av Liv Sætermo

Tips billedvev: når jeg skal flytte fram veven, tar jeg en bit av hageslangen, like lang som veven er bred, klipper den opp på langs og trær den over spiralen.Da glir veven lett over og det blir ikke merker i stoffet.

19.12.2010 kl 04:04


Skrevet av Arvid Nodland

Jeg inviterer alle med interesse for husflid til å skrive noen ord i min gjestebok. Dersom du har noe du ønsker å dele med andre, er det fritt fram. Det bør være husflidrelatert og til glede og nytte for andre.

11.06.2010 kl 17:01